Naar hoofdinhoud
Triatleet Han Poppema in actie

Triatleet Han Poppema hervat project TwaalfTwintig voor aanschaf RaceRunners

Vorig jaar maakte Han Poppema een start met het project TwaalfTwintig: voor het goede doel 12 triatlons afleggen in 12 maanden door de 12 Nederlandse provincies. Vanwege corona moest Han helaas een stopperiode inlassen, maar zaterdag 27 maart hervat hij zijn derde triatlon! De eerste twee edities deed hij in alle stilte eerder dit jaar, uiteraard volgens de regelgeving van het RIVM. Deze twee edities rondde hij goed af.

Derde triatlon van TwaalfTwintig

Han vertrekt elke editie vanuit Woerden waar hij in het buitenwater het zwemonderdeel aflegt. Na het zwemmen volgt een fietsroute van 180 kilometer door of naar de provincie. Na een marathon hardlopen vindt de finish plaats. Deze keer gaat hij, net als de eerste twee edities , al rond 05:00 uur van start om voor de avondklok te finishen. Deze derde editie doorkruist hij de provincie Gelderland met een mooie fietsroute langs Apeldoorn, Arnhem richting Rhenen waarvandaan zijn loopronde door een prachtige omgeving gaat naar de finish in Beesd.

Opbrengst voor project RaceRunning

Door twaalf triatlons in evenveel provincies af te werken, zamelt Han geld in voor stichting het Gehandicapte Kind – project RaceRunning.

Han Poppema: “Dankzij zogeheten racerunners kunnen kinderen met een beperking ook bij een sportclub lid worden. Zo voorkom je dat ze in een isolement raken. Als ik op deze manier, met mijn hele team, daar iets aan kan veranderen zou ik heel blij zijn.”

Inmiddels zijn er RaceRunners aanwezig op ruim 30 atletiek- en sportverenigingen en op 15 andere locaties zoals (Mytyl)scholen en revalidatiecentra. We willen nog veel meer verenigingen helpen om RaceRunners aan te schaffen met als doel: kinderen en jongeren met een beperking kunnen overal in Nederland in hun eigen regio sporten bij een ‘gewone’ sportvereniging.

Wil jij een bijdrage leveren aan het TwaalfTwintig project van Han en zijn team?

Geef via deze button

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.