Dit zijn ze: de ambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind

Nooit meer kinderen met een handicap die worden buitengesloten of gepest: dat is waar Douwe Bob, Redo en onze kinderambassadeurs Pauline, Hüseyin, Leona en Joël zich voor inzetten.

Douwe Bob, singer-songwriter 

“Als kind wil je toch gewoon meedoen? Maar tienduizenden kinderen in ons land krijgen die kans niet. Stichting het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat ze er wél bij horen, en ik help graag een handje mee!” 

Redo, breakdancer

"'No Excuses, No Limits', dat is mijn levensmotto. Van kleins af aan heb ik mijzelf nooit laten beperken. Ik heb geleerd om het uiterste uit mezelf te halen en dat, als je ergens een passie voor hebt, je er 100% voor moet gaan. Stichting het Gehandicapte Kind helpt kinderen bij het ondersteunen en ontwikkelen van hun passie. Dat extra steuntje in de rug kan bijdragen aan een leven vol kansen en mogelijkheden."

Redouan Ait Chitt

Pauline

De 11-jarige Pauline Muijs uit Bunschoten-Spakenburg wil als kinderambassadeur bereiken dat mensen meer openstaan voor mensen met een beperking. "Wij zijn niet raar maar gewoon uniek. Veel mensen kijken mij na op straat alsof ik een attractie ben. Ik zie vaak aan hen dat ze willen vragen waarom ik in een rolstoel zit, maar ze durven het niet. Daarom zeg ik vaak: 'Hoi, ik ben Pauline en wie ben jij?” Dit helpt om te laten zien dat ik open sta voor contact en ik ook gewoon een meisje ben, maar alleen met wielen onder mijn billen.'"

Kinderambassadeur Pauline

Hüseyin 

De 13-jarige Hüseyin heeft onder meer klompvoeten en een hangend ooglid, en werd vaak gepest of buitengesloten. Ook kende hij nauwelijks kinderen uit de buurt omdat hij naar een speciale school ver van huis gaat. “Als ik naar buiten ging, speelde ik vaak alleen, omdat de kinderen niet met mij willen spelen.” Hij was dat zo zat dat hij een brief heeft geschreven naar de dichtstbijzijnde school, die hij daar mocht voorlezen. Sindsdien heeft hij nieuwe vrienden gemaakt. Als ambassadeur wil hij dat mogelijk maken voor alle kinderen met een handicap!

Kinderambassadeur Hüseyin

Leona 

Leona (14) uit Rockanje heeft cerebrale parese, hierdoor heeft ze wat moeite met lopen. "Voor lange afstanden gebruik ik mijn rolstoel. Door deze klachten heb ik in groep 1 en 2 op de Mytylschool in Rotterdam gezeten. Iedere dag om kwart voor zeven de taxi in, en dan met een beetje geluk om 6 uur thuis. Gelukkig heb ik de basisschool in Rockanje mogen afmaken en ben ik na de zomervakantie begonnen in de brugklas van het Bahurium in Brielle. Naar Rotterdam zat ik elke dag bijna 2 uur in de taxi, nu ben ik nu in 20 minuten op school en mijn oude basisschool zat om de hoek van ons huis.” Als kinderambassadeur wil Leona bereiken dat kinderen met een handicap ook gewoon in hun eigen buurt naar school kunnen.

Kinderambassadeur Leona

Joël 

De 10-jarige Joël Spierlings uit Delft heeft net als Leona cerebrale parese "Dit betekent hersenverlamming. Er is een plekje in mijn hersenen beschadigd. Hierdoor werkt de rechterkant van mijn lichaam niet zo goed. Ik wil dat alle kinderen in een speeltuin kunnen spelen. Ook kinderen zoals ik. Maar niet alle speeltuinen zijn geschikt voor kinderen met een beperking. Schommels en zandbakken zijn vaak lastig voor kinderen in een rolstoel. En ik vind zelf al die netten waar je in moet klimmen om boven te komen veel te moeilijk. Of de leuning zit alleen aan de rechterkant en niet aan de linkerkant. Daar word ik soms verdrietig van.” Samen met jou gaan we die speeltuinen toegankelijk maken Joël!

Kinderambassadeur Joel

Bekijk hier de CAPTalks finale, de theatershow waarin onze kinderambassadeurs werden verkozen.