Naar hoofdinhoud
Lotte en haar moeder Linda op een schommel met een collectebus in hun handen

Help je mee als collectevrijwilliger?

Met het geld dat collectanten inzamelen zorgen we ervoor dat kinderen als Lotte wél mee kunnen doen.

Help mee collecteren

Zij willen meedoen. 
Doe jij mee met de collecteweek?

Elk jaar zetten circa 11.000 geweldige vrijwilligers zich in om tijdens de collecteweek geld in te zamelen voor een belangrijk doel: geen kind zonder vriendjes. Voor ons werk zijn we afhankelijk van giften van donateurs. Alleen met jouw steun kunnen we kinderen met een handicap helpen.

Overweeg jij mee te helpen?

Daar zouden we heel blij mee zijn! Hoe meer mensen meehelpen, hoe hoger de opbrengst. Daarmee zorgen we ervoor dat kinderen met een handicap mee kunnen doen. In de speeltuin, op de sportvereniging en op school. Benieuwd naar welke projecten de opbrengst gaat? Bekijk hier een overzicht.

Je krijgt er energie van!

Collecteren of een collecte organiseren is bovendien ook erg leuk. Je hebt bijzondere ontmoetingen, hoort aangrijpende verhalen en hebt zelf natuurlijk ook een mooi verhaal om te delen. Je krijgt er echt energie van! Het kost je ongeveer twee uur en het kan gewoon bij jou in de buurt.

Sluit je aan bij ons collecteteam

Wil je ook iets doen voor kinderen met een handicap? We kunnen je goed gebruiken! Sluit je aan als collectant of als organisator bij ons collecteteam.

Lotte is het gezicht van de collecteweek 2021 en staat met een collectebus

Lotte - het gezicht van de collecteweek 2021

"Kinderen met een handicap moeten ook deel zijn van deze maatschappij."

Waarom onze vrijwilligers meedoen?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de collecte. Wie zijn deze bevlogen vrijwilligers en waarom vinden ze het belangrijk om mee te helpen? Lees hier hun verhalen. Bekijk daarnaast hier het laatste nieuws over de collecte.

 • Meer dan 10 jaar

  Marie-José: “Elin wil zó graag meedoen. Haar eerste woorden waren ‘Ik... ook.’ Daarom help ik mee met de collecte.”

 • Wij denken in mogelijkheden

  Karen organiseert in Steenwijk alweer 13 jaar de collecte voor Stichting het Gehandicapte Kind. "Wij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat kinderen met een handicap kunnen meedoen."

 • Laten we samen spelen mogelijk maken

  Linda: "Ik vind dat kinderen met een handicap, zoals mijn dochter Lotte deel mogen zijn van deze maatschappij, net als ‘normale’ kinderen. Zij kunnen nu moeilijk aansluiting vinden."

Veelgestelde vragen over de collecte

 • Jazeker! Je kan collecteren bij jou in de straat, buurt of dorp.

 • Meedoen aan de jaarlijkste collecteweek kost je ongeveer 2 uur.

 • Collecteren kan op de volgende manieren:

  1. Collecteren langs de deuren. De gever kan dit jaar ook doneren via de persoonlijke QR-code op jouw legitimatiebewijs via de mobiel bankieren app. Daarnaast krijg je donatiekaartjes mee om op de looproute in de brievenbussen achter te laten.
  2. Collecteren met een persoonlijke online collectebus van Digicollect die te delen is via sociale media, e-mail en Whatsapp. Deze is beschikbaar vanaf oktober, je krijgt hierover te zijner tijd bericht.
  3. Collecteren via de mobiele collecte per Whatsapp. Als jouw 06-nummer bij ons bekend is, ontvang je kort voor de collecteweek een sms met een link naar een persoonlijke pagina vanwaar je op een snelle manier via Whatsapp een donatie kan vragen aan familie en vrienden.
 • Iedereen mag collecteren. Alleen voor kinderen onder de zestien jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene moeten collecteren. Dit kan overigens per gemeente verschillen maar zestien jaar is de meest voorkomende leeftijdsgrens om zelfstandig te mogen collecteren.

 • Jazeker. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor de collecteweek. Help je mee? Je kan je hier aanmelden.