Naar hoofdinhoud
Pauline knipt met een grote schaar een lint door

Kinderambassadeur Pauline opent nieuw schoolgebouw

Met een reuzenschaar knipte Pauline maandag 25 oktober het lint door van het nieuwe schoolgebouw van de Mr. Groen van Prinstererschool en CBS de Grondtoon in Bunschoten. In het nieuwe schoolgebouw wordt gestreefd naar inclusiever onderwijs. Het doel is om kinderen met specifieke onderwijsbehoeften en mindervalide leerlingen te integreren op de basisschool.

Pauline zit zelf in groep 7 van de Groen van Prinstererschool. Nooit meer kinderen met een handicap die worden buitengesloten of gepest, daarvoor zet Pauline zich als onze kinderambassadeur voor in.

Pauline: “Voor mijn klasgenoten ben ik gewoon Pauline, niet dat meisje in de rolstoel. Dat zou ik voor ieder kind met een handicap wensen.”

Toegankelijk schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw is toegankelijk gemaakt. Zo heeft het gebouw naast invalidentoiletten en liften een relaxruimte, behandelruimtes voor spel- en ergotherapie en een lokaal voor zowel pracht- als plusklassen. Pauline: “En er zijn nergens drempels. Superhandig dat ik met mijn rolstoel gemakkelijk overal bij kan.”

Het schoolgebouw krijgt het thema ‘boeren en vissers’ mee. Het benadrukken van zowel inclusiviteit als diversiteit komt o.a. tot uiting in een speeltoestel op het eerste groene schoolplein dat de gemeente Bunschoten rijk is. De Spakenburgse botterwerf heeft een speeltoestel gebouwd voor het groene schoolplein welke openbaar toegankelijk is. Aan de centrale wand in de hal hangt een 14 meter breed kunstwerk dat de lokale samenwerking benadrukt bij de bouw van deze bijzondere school.

Inclusief onderwijs

De beide scholen zijn niet alleen ingericht op leerlingen met een lichamelijke beperking, maar ook op kinderen met een leer- of ontwikkelingsachterstand. Om inclusiever onderwijs mogelijk te maken, werken de scholen nauw samen met SBO de Werf uit Amersfoort en SWV de Eem onder de werktitel GROW-scholen. Het doel is dat alle scholen uit de gemeente Bunschoten zich op termijn bij dit initiatief aansluiten.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.