Naar hoofdinhoud
Kinderen met en zonder beperking samen aan het schaatsen op de ijsbaan op het Museumplein

Kom je ook naar de Samen Schaatsen Elfstedentoer?

Stichting het Gehandicapte Kind
Samen Schaatsen Elfstedentoer

Nederland is een echt schaatsland. Zodra het weer kan, gaan we massaal het ijs op. Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met een fysieke beperking meedoen met de ijspret. Proberen of gewoon een keer kijken? Kom dan naar onze Samen Schaatsen Elfstedentoer.

De Samen Schaatsen Elfstedentoer 

Ben je tussen de 5 tot 12 jaar en hou je van schaatsen? Of heb je nog nooit geschaatst en lijkt het je supercool om eens te proberen? Meld je dan* aan voor de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Iedereen kan meedoen, ook kinderen met een beperking. Want als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je met een van onze schaatsframes toch zwieren over het ijs!

Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer geven we schaats-clinics op ijsbanen in heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. De gratis clinics* worden verzorgd door ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. We gaan een leuk schaatsspel doen, je gaat een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijg je een mooie medaille als herinnering.

*De clinic's in Asmterdam en Heerenveen zijn vol. Je kunt je niet meer aanmelden.

Toer door heel Nederland

Met de Elfstedentoer komen we langs 11 ijsbanen door heel Nederland met een gratis schaats-clinic. Als bonus komen we ook naar drie pop-up ijsbanen, waar we met en zonder schaatsframes gaan spelen op het ijs. 14 kansen dus om mee te doen. Hier zie je wanneer we bij jou in de buurt zijn.

Data Samen Schaatsen Elfstedentoer

*De clinic's in Asmterdam en Heerenveen zijn vol. Je kunt je niet meer aanmelden.

Frame Schaatsen

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een frame met een zitje en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Zo kunnen ze glijden over het ijs. Vorige winter hebben enkele tientallen kinderen met een beperking de sport uitgeprobeerd in het Thialf ijsstadion. Ze schaatsten er samen met kinderen zonder beperking. Dat wat zo'n geweldig succes dat we de Frame Schaatsen nu introduceren in heel Nederland met de Samen Schaatsen Elfstedentoer.

Goed om te weten

Deelname aan de clinics is gratis. Voor deelnemers met een beperking zorgen wij voor een schaatsframe en spikes. Om de juiste maat voor je te reserveren, hebben we bij aanmelding je lengte en schoenmaat nodig. Kun je schaatsen zonder schaatsframe? Neem dan je eigen schaatsen mee of huur ze – waar mogelijk - bij de ijsbaan. Voor de veiligheid is het verplicht om op het ijs een helm en handschoenen te dragen. Een helm hebben wij voor je; neem je eigen handschoenen mee. Door je in te schrijven, verklaar je dat je akkoord bent met de deelnamevoorwaarden.

Frame Schaatsen bij deze ijsclubs

Sommige schaatsbanen en ijsclubs hebben het Frame Schaatsen al opgenomen in hun gewone aanbod. Hier kun je een schaatsframe huren om zelf te schaatsen, of kun je op een schaatsframe deelnemen aan de lessen:

  • Heerenveen, Thialf
    Wil je graag een cursus Frame Schaatsen volgen of een schaatsframe huren? Meer informatie op de website van de Sven Kramer Academy of mail naar: info@svenkrameracademy.nl.

  • Utrecht, de Vechtesebanen
    Meer informatie op de website van Duo sport

  • Hoorn, de Westfries
    Meer informatie op de website van Duo sport

Sill aan het frameschaatsen | Frame Schaatsen

Doneer en help kinderen met een handicap schaatsen

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te sporten.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.