Naar hoofdinhoud
Voetballers in de Bijzondere Eredivisie

Bijzondere Eredivisie maakt dromen waar

Stichting het Gehandicapte Kind
Bijzondere Eredivisie

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of ADO Den Haag. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een handicap binnen handbereik. Dankzij deze nieuwe competitie kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een profclub.

Kinderen met een handicap staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is. Maar de sportparticipatie onder mensen met een handicap is laag.

Bijzondere eredivisie, met steun van Vriendenloterij

Daarom hebben we in 2019 de Bijzondere Eredivisie opgericht, met steun van de VriendenLoterij. Clubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Utrecht namen elk een G-team uit hun regio onder hun hoede. Tientallen jonge voetballers met een beperking spelen nu in het shirt van hun favoriete club, en meten hun krachten in een meerjarige competitie. Zo geven we jongeren met een handicap de kans om te dromen, het beste uit zichzelf te halen, te groeien en te schitteren.

Kijk voor meer informatie op www.bijzondere-eredivisie.nl

Bijzondere Eredivisie

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.