Bijzondere Eredivisie

Het is de ultieme droom voor vrijwel ieder kind met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of NAC. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een handicap binnen handbereik.
In ons werk mogen we rekenen op de steun van een aantal bijzondere partners. Zonder hen zouden we niet zo’n groot verschil kunnen maken voor kinderen met een
handicap. We stellen ze graag aan je voor.
Sinds augustus 2021 is het Gehandicapte Kind een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. Lees hier over hoe je kunt meespelen voor Stichting het Gehandicapte Kind.
JCI Nederland is een netwerk voor jonge mensen tot 40 jaar en richt zich op de ontwikkeling van mensen, maatschappij en bedrijfsleven. JCI en Stichting het Gehandicapte Kind steunen gezamenlijk middels onze Plusregeling en RaceRunner Regeling projecten waardoor kinderen samen kunnen spelen, sporten en leren. Ook versterken de JCI en het Gehandicapte Kind elkaar op inhoudelijk vlak.
In 2013 sloegen Stichting het Gehandicapte Kind en Triodos Bank de handen ineen. Stichting het Gehandicapte Kind en Triodos Bank lanceerden samen het Triodos NSGK Borgstellingsfonds. Ons doel: nog meer prachtige projecten mogelijk maken voor kinderen met een handicap. Organisaties konden een lening afsluiten bij Triodos Bank om hun project voor kinderen met een handicap te realiseren. Sinds 2020 nemen we geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. Het borgstellingsfonds loopt nog door tot 2025 voor bestaande projecten.
CCCP, bekend van StukTV, Streetlab en RamBam, is mediapartner van Stichting het Gehandicapte Kind. CCCP steunt het Gehandicapte Kind in natura met kennis en advies, en met de ontwikkeling van content.
Stichting het Gehandicapte Kind, het Foppe Fonds en de Dirk Kuyt Foundation introduceren gezamenlijk Frame Running (voorheen RaceRunning) bij reguliere atletiekverenigingen. We doen dat samen met het Frame Running Nederland. Het doel is dat atleten met en zonder handicap samen kunnen sporten bij dezelfde atletiekvereniging. Het runningframe (een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen) maakt dat mogelijk voor veel sporters met een motorische handicap.
Defence for Children is een internationaal opererende organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Op 1 juli 2017 nam Defence for Children de verantwoordelijkheid voor In1school over van Stichting het Gehandicapte Kind en integreert hiermee het recht op inclusief onderwijs in haar werkzaamheden. Elk kind heeft recht op inclusief onderwijs; onderwijs voor alle kinderen, ongeacht handicap, achtergrond of verblijfsstatus. Voor dat mensenrecht blijven Stichting het Gehandicapte Kind en Defence for Children samen opkomen.
De VriendenLoterij doet jaarlijks een grote gift aan Stichting het Gehandicapte Kind uit de opbrengst van de loterij. Dit kan mede dankzij deelnemers aan de loterij die meespelen voor Stichting het Gehandicapte Kind; 40% van hun inleg gaat rechtstreeks naar het werk van Stichting het Gehandicapte Kind. Lees hier over hoe je kunt meespelen voor Stichting het Gehandicapte Kind.
Samen met o.a. de Nierstichting, ReumaNederland en KWF Kankerbestrijding hebben wij het maatschappelijk investeringsfonds INZET opgericht. Met dit fonds helpen we bedrijven om zorginnovaties en sociale innovaties te ontwikkelen die de levenskwaliteit van mensen met een handicap of chronische ziekte verbeteren.
Mevrouw Neijboer uit Utrecht was haar hele werkzame leven actief als kleuterjuf in Cothen. Haar kleuters waren haar erg dierbaar en in haar klas had ze regelmatig kinderen met een handicap. Daarom besloot zij een deel van haar nalatenschap te schenken aan kinderen en jongeren met een handicap.
Stichting het Gehandicapte Kind werkt ook samen met Stichting Boschuysen, die maatschappelijke hulp verleent aan jongeren. Deze stichting maakt gebruik van onze expertise om projecten te beoordelen en te ondersteunen.