Naar hoofdinhoud
Sophie met haar speelboog

VriendenLoterij vervult wens van Sophie uit Nieuw-Beijerland

Om Sophie (6) te helpen haar spierspanning op een speelse wijze te vergroten, deden we voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Twee medewerkers van het kinderdagcentrum waar Sophie heengaat mochten haar verrassen met de cheque. Daarmee gaat Sophie’s grote wens in vervulling: zij krijgt een verrijdbare speelboog!

Goed voor ontwikkeling én plezier

Sophie heeft het Phelan-McDermid syndroom (PMS), een erfelijke aandoening waardoor zij een ontwikkelingsachterstand en weinig spierspanning heeft. Sophie is volledig afhankelijk van de zorg van haar familie en krijgt daarnaast begeleiding van een fysiotherapeut om haar spierspanning te vergoten. De speelboog draagt hier enorm aan bij en bovendien heeft Sophie er veel plezier aan.

Leenboog

Tijdens de eerste lockdown mocht Sophie gebruikmaken van de speelboog van het Kinderdagcentrum. Toen het centrum echter weer open ging, moest de speelboog weer terug. Naast de vele voordelen die de speelboog Sophie brengt, biedt de boog ook ondersteuning voor haar familie. We gunnen het Sophie en haar familie daarom enorm om een eigen, verrijdbare speelboog te ontvangen. De oma van Sophie: “Geweldig lief wat jullie voor ons doen, een dag om nooit te vergeten. Dank jullie wel.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult wensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten, of een steuntje in de rug te bieden. Kijk voor meer informatie op: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.