Naar hoofdinhoud
Kinderen aan het spelen | VriendenLoterij

VriendenLoterij steunt ons met een fantastische bijdrage

Wat een fantastische bijdrage hebben we mogen ontvangen van de VriendenLoterij! Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen wij kinderen met een beperking laten opgroeien met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Op school, in de speeltuin en bij de sportclub. Belangrijk, want elk kind verdient vriendjes in de buurt!

Samen Spelen, Sporten en Leren

De VriendenLoterij deelnemers maken een groot verschil voor kinderen met een handicap. Al sinds 2002 mogen we op hun steun rekenen. Die steun is onmisbaar voor ons werk voor deze kwetsbare kinderen. We ontvangen dit jaar € 438.745,-.

Steun ons werk via de VriendenLoterij 

Met de bijdrage kunnen we ook in 2021 weer duizenden kinderen met een beperking mee laten doen. Door aangepaste speeltoestellen op speelplekken te realiseren. En door atletiekverenigingen te helpen met het opzetten van een RaceRunning- of Frame-voetbal-team. En we helpen ouders met het oprichten van een Samen naar School klas op de basisschool in hun buurt. Zo zorgen we ervoor dat kinderen met een beperking in contact komen met andere kinderen en vrienden kunnen maken. Dat maakt gelukkig en is goed voor hun ontwikkeling.

Hulp harder nodig dan ooit

Dankzij VriendenLoterij deelnemers kan de VriendenLoterij in 2021 een totaalbedrag van 56 miljoen euro schenken aan 62 organisaties die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in Nederland en aan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen.

Zie jij ons op deze vrolijke tekening?

VriendenLoterij opbrengst 2020

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Door de gevolgen van corona is het belang van het werk van organisaties die zich hardmaken voor kwetsbare groepen in de samenleving alleen nog maar groter geworden. Daarom steunen wij dit jaar extra organisaties die zich inzetten voor belangrijke thema’s zoals armoede en kansengelijkheid in Nederland en ook die dat doen voor mensen die afhankelijk zijn van zorg op maat. We zijn onder de indruk van hoe adequaat en snel deze organisaties zich hebben aangepast aan de veranderende noden. Dat wij dankzij onze trouwe deelnemers miljoenen kunnen bijdragen aan deze organisaties is fantastisch.”

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.