Naar hoofdinhoud
Bijzondere Eredivisie speler Sepp in het tenue van N.E.C.

Start seizoen 3 Bijzondere Eredivisie

We trappen weer af met het derde seizoen van de Bijzondere Eredivisie! Na een bijzonder jaar zonder competitiewedstrijden, maar gelukkig met een alternatief programma: de Bijzondere Eredivisie Skillgames, staat op 26 september de eerste wedstrijd van het derde seizoen op de planning.

Speelschema seizoen 3

Het stadion van De Graafschap is het decor waar de teams hun eerste voetbalpotje mogen spelen. SBV Excelsior zal de week erna, op 3 oktober, de clubs in Rotterdam ontvangen waar ze de strijd met elkaar aangaan. Weten welke clubs daarna een competitiedag organiseren?

Hou het speelschema in de gaten

Twee nieuwe clubs sluiten zich aan bij de competitie

Naast de tien clubs van het vorige seizoen (ADO Den Haag, AFC Ajax, FC Emmen, FC Groningen, De Graafschap, SC Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Utrecht, VVV Venlo en Excelsior Rotterdam) sluiten ook N.E.C en SC Cambuur zich aan bij de Bijzondere Eredivisie.

Het team van N.E.C. bestaat uit spelers die actief zijn in het Speciaal Voetbalplatform, dat in 2014 is gestart in samenwerking met de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen (FAN) en de gemeente Nijmegen. Sepp (voorheen speler bij VVV Venlo) is een van de spelers die uitkomt voor het G-team van N.E.C. Nijmegen. In samenwerking met een regionale club is het G-team van SC Cambuur tot stand gekomen.

Wij kunnen niet wachten tot de aftrap bij De Graafschap en kijken reikhalzen uit wanneer de nieuwe aanwinsten N.E.C. en SC Cambuur hun debuut maken voor de Bijzondere Eredivisie.

Over de Bijzondere Eredivisie

De Bijzondere Eredivisie is de eerste voetbalcompetitie ter wereld waarbij kinderen met een handicap uitkomen voor hun favoriete profclub. Het is een initiatief van het Gehandicapte Kind en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.