Naar hoofdinhoud
Kinderen met een beperking aan het spelen met een groot doek | Samenspeeldagen

Samenspeeldagen in volle gang

Wie hield er als kind niet van: buitenspelen! Van mei tot en met oktober helpen we speelplekken door heel het land met de organisatie van een Samenspeeldag.

Ze ontvangen een samenspeelkist vol inspiratie en leuke spellen waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Kinderen met en zonder handicap die elkaar anders nooit ontmoeten, kunnen op een Samenspeeldag ervaren hoe leuk het is om samen te spelen. Er staan al heel wat dagen gepland en er komen nog steeds nieuwe Samenspeeldagen bij. Het is nu al een prachtig buitenspeelseizoen!

Bekijk alle Samenspeeldagen

Vriendjes maken

Kinderen met een beperking kunnen nog te vaak niet meespelen bij de speeltuin in hun buurt. Terwijl spelen zo belangrijk is voor hun emotionele, motorische en sociale vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een beperking vaak maar één of zelfs geen vriendjes hebben in de buurt. Met de Samenspeeldagen brengen we daar verandering in! Want door samen te spelen, maken kinderen vriendjes voor het leven.

Meld je speelplek aan

Vind jij het belangrijk dat kinderen met en zonder handicap mee kunnen spelen bij jullie speelplek? En wil je graag een Samenspeeldag organiseren om dit te laten zien?

Kijk snel wat je kunt verwachten en meld je aan!

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.