Naar hoofdinhoud
Restaurants halen geld op voor inclusieve speeltuin voor Stichting Mees

Restaurants halen geld op voor inclusieve speeltuin voor Stichting Mees

Vier Bredase restaurants halen in samenwerking met serviceclub Lions Quatro Breda 4000 euro op voor aanleg bijzondere speeltuin van Stichting Mees. Zo beleven kinderen met een meervoudige of verstandelijke beperking ook volop speelplezier.

Eet mee, steun Mees

Met de speciale restaurantactie: ‘Eet mee, steun Mees’ verzorgden vier restaurants culinaire thuismenu’s waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel ging: de speeltuin van kinderdagverblijf Mees.

Samen spelen is belangrijk!

Samen spelen is ook voor kinderen met een handicap belangrijk. Om te ontdekken wat ze wél kunnen, om vriendjes te maken en zorgeloos plezier te hebben. Maar vaak kunnen kinderen met een handicap niet mee spelen. Niet omdat ze niet willen, maar omdat 90% van de speelplaatsen in Nederland niet voor hen geschikt is. Ze kunnen er met hun rolstoel of driewielerfiets niet komen of de speeltoestellen zijn niet aangepast aan hun beperking. Daarom streven wij ernaar om zoveel mogelijk speeltuinen, net zoals de speeltuin van Stichting Mees, toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking. We stoppen niet voordat er in elke gemeente ten minste één inclusieve speelplek is. 

Volop speelplezier bij Stichting Mees

Stichting Mees biedt kinderen met een beperking een fijne en veilige speelomgeving. Dankzij de restaurantactie brengt het de kinderen van Mees meer speelplezier. Van het opgehaalde bedrag komt er onder meer een speciale schommel en andere speelelementen. Zo kunnen de kinderen lekker samen spelen met de (school)kinderen zonder beperking. Claudia van den Bliek, Stichting Mees: “We zijn ontzettend blij met deze donatie. Zo mooi dat kinderen met en zonder beperking hier straks lekker samen spelen.”

Over Stichting Mees

Stichting Mees biedt ontwikkelingsgerichte dagopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. De dagopvang wil kinderen met en zonder beperking dagelijks met elkaar in contact brengen zodat ze van elkaar leren en samen plezier beleven. Ze zijn gevestigd in een centrum waar ook een basisschool en een reguliere kinderopvangorganisatie is. Het Gehandicapte Kind steunt mede deze stichting.

Zie voor meer informatie de website van Stichting Mees.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.