Naar hoofdinhoud
Kinderen met en zonder beperking spelen samen in op een speelplek

Op weg naar nog meer inclusieve speelplekken

Dankzij de steun van donateurs hebben we weer vijf organisaties blij mogen maken met een gift voor het inclusief maken van hun speelplek. Zij kunnen aan de slag zodat daar straks ook álle kinderen samen kunnen spelen, met en zonder handicap. Want 9 van de 10 speelplekken zijn nog niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Zij spelen daardoor vaak alleen.

Op deze speelplekken kan straks samen worden gespeeld

Geweldig om te zien dat steeds meer speeltuinen de stap zetten om hun speelplek toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking. Op deze plekken kan er binnenkort volop samen gespeeld worden:

Gefeliciteerd met jullie gift en heel veel succes met de realisatie van jullie inclusieve speelplek!

Iedere gemeente een toegankelijke speelplek

Met deze initiatieven komt onze droom om in iedere gemeente tenminste één samenspeelplek te hebben weer een stap dichterbij, zodat geen enkel kind meer alleen hoeft te spelen vanwege een handicap. Wil je jouw speelplek ook aanpassen zodat alle kinderen er kunnen spelen? Doe de quickscan en vul bij een positieve uitkomst het vooraanvraagformulier in. Samen kunnen we onze droom waarmaken.

Doe de quickscan

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.