Naar hoofdinhoud
Mason op de schommel | Samenspeelnetwerk

Onbeperkt spelen, ook als je een beperking hebt!

Kinderen met een beperking willen ook buitenspelen! Ze willen klimmen, schommelen, lachen en samenspelen. Urenlang. Ze zijn er helemaal klaar voor. Nu de speelplekken nog: negen van de tien speelplekken zijn niet geschikt voor deze kinderen.

Meer dan 50 organisaties slaan hun handen ineen

Het SamenSpeelNetwerk – waar wij ook onderdeel van uitmaken – gaan dit veranderen. Het netwerk bundelt de krachten om veel meer speelplekken inclusief te maken. Waar iedereen zich welkom voelt. Nu is 1 op de 10 speelplekken geschikt voor deze kinderen. De campagne laat zien dat kinderen met een beperking er klaar voor zijn maar de speeltuin vaak (nog) niet. De uitingen verwijzen naar www.onbeperktspelen.nl waar je advies kunt krijgen hoe je jouw speeltuin inclusief maakt, waar je op een kaart kunt zien welke speelplekken toegankelijk gemaakt zijn en waar je ervaringen kunt lezen.

Onbeperkt spelen

De website van Onbeperkt Spelen is er voor ontwerpers, gemeenten, speeltuinverenigingen, ouders, zorgprofessionals en alle anderen die de handen uit de mouwen willen steken om samenspeelplekken op te zetten of bestaande speelplekken aan te passen naar samenspeelplekken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij onze nieuwe pagina over de richtlijnen. Verder kan iedereen die een vraag heeft terecht bij onze informatielijn. Voor meer informatie, ga naar de website www.onbeperktspelen.nl.

Het SamenSpeelNetwerk

Om samenspelen voor kinderen met een beperking mogelijk te maken hebben we de hulp van organisaties nodig. Van gemeenten, van maatschappelijke organisaties, van wetenschappers, scholen en bedrijven die speeltuinen aanleggen. Er zijn nu al 50 organisaties die zich hebben aangesloten en Beloftemaker zijn geworden. Met hun belofte, inzet en achterban kunnen we bereiken dat kinderen met een beperking, onbeperkt kunnen samenspelen. Meer over het SamenSpeelNetwerk?

Je vindt het op de website

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.