Naar hoofdinhoud
Anne de la Croix die collecteert voor het Gehandicapte Kind

Mensen willen graag helpen

Anne is in 2017 begonnen als collectant. Sinds 2020 organiseert ze ook de collecte in Amsterdam Slotervaart. Haar zoontje Flint van 8 heeft het ATR-x Syndroom, een zeldzame genetische afwijking. Hierdoor is hij fysiek beperkt en verstandelijk zeer ernstig beperkt.

Bewustwording

De belangrijkste reden voor Anne om mee te helpen bij de collecte is bewustwording. Anne: “Mensen weten gewoon niet wat er nodig is aan hulp en aan geld om het leven van deze kinderen wat beter te maken. Ik vind het mooi om mensen hiervan bewust te kunnen maken en op deze manier te kunnen bijdragen.” Ook ziet ze dat veel mensen graag iets willen doen. Willen helpen. En wat is nou makkelijker dan de collecte steunen? 

Fifty-fifty-regeling

Anne maakt gebruik van onze fifty-fifty-regeling, waarbij onze projectpartners de helft van 'hun' collecte-opbrengst kunnen besteden aan hun eigen project voor kinderen met een handicap. Dit jaar gaat de helft naar Stichting ATR-x Syndoom Nederland. Anne: “De Stichting heeft geld nodig om onderzoek naar deze zeldzame aandoening te kunnen betalen en om internationaal meer lotgenoten samen te krijgen. Dat ik hier met het collectegeld direct aan kan bijdragen is voor mij een extra mooie motivatie.”

Gouden tip van Anne voor collectanten

Voor (toekomstige) collectanten heeft Anne nog een gouden tip: “Op straat collecteren kan voor mensen misschien een drempel zijn om zich aan te melden. Zelf vind ik het ook lastiger om zomaar bij mensen aan te bellen. Online collecteren is dan echt een uitkomst! Als ik het linkje van mijn online collectebus op Facebook en in appgroepen plaats, wil mijn hele familie en vriendengroep altijd meehelpen. De donaties stromen dan binnen.” 

Help jij net als Anne ook mee collecteren?

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.