Naar hoofdinhoud
Bram kijkt over de schouder van zijn moeder

Help kinderen deze feestdagen uit de eenzaamheid

Door corona raakten kwetsbare kinderen in een ongekend isolement. Kinderen met een handicap worden toch al zo vaak buitengesloten. Ze spelen en sporten niet mee met anderen. Vanwege lichamelijk achterblijven of een geestelijke beperking. Dan staan ze aan de zijlijn. Eenzaam, vol vragen, bang ook: want dát is wat anders-zijn doet.

Neem bijvoorbeeld Bram. Hij is 7 jaar en meervoudig gehandicapt. Hij bezoekt al sinds zijn vierde de dagopvang in zijn woonplaats. Daar is hij innig bevriend geraakt met Iris. De taal die ze gebruiken is voor hun begeleiders een mysterie. Maar zíj verstaan elkaar als de beste!

Bram zit eenzaam thuis, zonder zijn grote vriendin

En toen kwam Corona. Bram zat maandenlang thuis, zonder zijn grote vriendin. Wat leed hij zowel geestelijk als fysiek intens onder het gemis! Dat gold voor heel veel kinderen zoals Bram. Dankzij steun van donateurs konden we sinds de uitbrak van corona al meer dan 2000 kinderen helpen die eenzaam zijn. Maar de vraag is veel groter dan we aankunnen.  Elke dag krijgen we verzoeken van bezorgde ouders. 

Maak een fijne kerstvakantie mogelijk

Daarom vragen we jou om een warme eindejaarsgift. Daarmee haal je kinderen als Bram uit de eenzaamheid en bezorgt het een fijne kerstvakantie. Samen en gezellig met anderen. Zoals we het allemaal het liefst hebben!

Bram is eenzaam met de feestdagen

Steun met een eindejaarsgift

Geef kinderen als Bram een fijne kerstvakantie.

Doneer nu

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.