Naar hoofdinhoud
Luuk samen met zijn moeder

Geen kind zonder vriendjes!

Van 14 t/m 19 november is de Week van het Gehandicapte Kind. Deze week valt samen met onze collecteweek. Duizenden vrijwilligers gaan in hun buurt met de collectebus langs de deuren om geld op te halen voor kinderen met een handicap. Weer of geen weer, altijd met een glimlach en enorme motivatie. Ook onze digitale collectanten gaan komende week met vol enthousiasme online collecteren.

Maak een digitale collectebus aan

Samen leveren alle vrijwilligers een ontzettend belangrijke bijdrage aan het werk dat wij doen voor kinderen met een handicap. Help jij ook mee? Dat kan snel en eenvoudig door het aanmaken van een digitale collectebus. Je krijgt dan een persoonlijke link naar jouw online collectebus waarmee je jouw vrienden, familie en collega's om steun kunt vragen. Via Whatsapp of Facebook bijvoorbeeld. Zo zorg je samen, met alle andere vrijwilligers, er voor dat geen kind hoeft op te groeien zonder vriendjes. Daar doen we het voor!

Maak hier je digitale collectebus aan

Help kinderen zoals Luuk

Luuk zit door zijn handicap in een rolstoel. Daar heeft hij mee leren leven. Maar waar Luuk niet aan kan wennen is dat hij niet mee kan doen. En vaak alleen moet spelen.

"Geestelijk is Luuk gewoon een jongen van tien jaar die erop uit wil en dingen wil ondernemen. Hij kan niet met alle activiteiten meedoen. Omdat niet altijd alles toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel", vertellen de ouders van Luuk. "Luuk zoekt wel contact. Maar je merkt dat hij hier in de buurt weinig vriendjes heeft. Voor zijn broertje Noud wordt er regelmatig aangebeld met de vraag of hij buiten komt spelen. Maar voor Luuk staat er nooit iemand voor de deur."

Met steun van onze donateurs zorgen we ervoor dat kinderen zoals Luuk wel mee kunnen doen. Door sporten als Frame Running en Frame Schaatsen maar ook Samen naar School klassen en aangepaste speeltuinen te realiseren. Mogen zij op u rekenen? Geef aan de collectant tijdens de Week van het Gehandicapte Kind of doneer.

Luuk alleen op het bed

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.