Mevrouw Neijboer

Als kleuterjuf heeft mevrouw Neijboer zich haar hele leven ingezet voor de kinderen in haar omgeving. Dat wilde ze na haar overlijden blijven doen.
Een wereld waarin kinderen met een handicap een mooi en gelukkig leven leiden, waarin ze een volwaardig onderdeel uitmaken van onze samenleving. Dat is een droom waaraan u kunt bijdragen, ook als u er niet meer bent. Want door Stichting het Gehandicapte Kind in uw testament op te nemen zorgt u er voor dat kinderen met een handicap de kans krijgen zich te ontwikkelen en zicht hebben op een positieve toekomst.
Er zijn twee manieren om Stichting het Gehandicapte Kind op te nemen in uw testament:
Erfstelling: als u Stichting het Gehandicapte Kind benoemt tot (mede)erfgenaam, dan ontvangen wij een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is.
Legaat: met een legaat laat u een bepaald eigendom na aan Stichting het Gehandicapte Kind, bijvoorbeeld een vast geldbedrag, een effectenportefeuille, een huis of een verzameling. Het is mogelijk meerdere legaten op te nemen in uw testament.
Josselyn, moeder van Sijtje: “Sijtje kwam als een cadeautje toen ik al 39 was. Dat maakt dat ik er vaak over nadenk hoe het moet als wij er straks niet meer zijn. Wat gebeurt er dan met Sijtje? Zal ze zelfstandig kunnen wonen? En vooral: kan ze een volwaardig en gelukkig leven opbouwen? Allemaal vragen waar ik echt verdriet van heb.
We horen het graag als u Stichting het Gehandicapte Kind al heeft opgenomen in uw testament. Dan kunnen we u persoonlijk bedanken en samen uw wensen bespreken.
Wilt u Stichting het Gehandicapte Kind in uw testament opnemen? Dan heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:
Stichting het Gehandicapte Kind is een ANBI instelling. Dit betekent dat Stichting het Gehandicapte Kind geen belasting hoeft te betalen over legaten en erfstellingen. Erfgenamen moeten dat wel.
Heeft u vragen over het opnemen van Stichting het Gehandicapte Kind in uw testament? Neem gerust contact met ons op.